Termékek Menü

Milyen antennát válasszunk a mindigTV és mindigTV PREMIUM adások vételéhez?

Digitális földfelszíni adás vételéhez a vevőeszközön kívül - legyen az beépített MPEG4 HEV-265 dekóderes TV vagy beltéri vevőegység (dekóder,set-top-box) – szükség van megfelelő antennára is.

A kínálatunkban szereplő DVB-T antennák kiválóan alkalmasak a mindigTV szolgáltatás vételére. A vételi pont elhelyezkedésétől függően beltéri antennára (szobaantenna) vagy kültéri antennára lesz szükségünk.

Az alábbi – tájékoztató jellegű – térképen azokat a területek vannak jelölve, ahol az adókról sugárzott digitális műsorok vétele lehetséges.

Jelmagyarázat: piros - beltéri vétel; narancs - kültéri hordozható vétel; sárga - tetőantennás vétel; fehér - nincs lefedettség

MinDig TV antennaválsztó - lefedettségi térkép

Kivitelük alapján kétféle antennát különböztetünk meg:

Beltéri antennák (szobaantennák): a térkép pirossal jelölt területein javasolt a használatuk. Jó vételt biztosítanak olyan esetben, ha az adó nincs túl nagy távolságra (maximum 5-10km, de előfordul, hogy ennél nagyobb távolságok esetén is képesek megfelelő vételi jelszintet biztosítani). Fontos, hogy ne legyenek zavaró tereptárgyak (épületek, fák, domborzati elemek) az antenna és az adó között.
>>BELTÉRI ANTENNA KÍNÁLATUNK MEGTEKINTÉSE<<

Kültéri antennák: használatuk a térkép narancs és sárga színnel jelölt területein ajánlott. Kültéri antennával az akár 80-100km-re lévő adótorony jelének a vétele is lehetséges. Érdemes az adott vételi viszonyokhoz megfelelően kiválasztott, nagy nyereségű antenna beszerzése. Nem biztos, hogy egy tiszta időben jól teljesítő antenna borús, esős időben is ugyanazt a teljesítményt képes nyújtani. Ilyenkor megoldást jelenhet egy erősítő beiktatása is.
>>KÜLTÉRI ANTENNA KÍNÁLATUNK MEGTEKINTÉSE<<

Erősítős antenna esetében fontos, hogy meggyőződjünk arról: a beltéri egység vagy a TV készülék ki tudja adni az erősítő megtáplálásához szükséges 5V-os tápfeszültséget (ezt a készülék menüjében lehet ellenőrizni). Amennyiben az eszköz erre nem képes, külső megtáplálású antenna beszerzése szükséges.

Teljes mindigTV (DVB-T) antenna kínálatunk az oldal alján látható!