Termékek Menü

DiSEqC, MULTISWITCH KAPCSOLÓ

A DiSEqC (Digital Satellite Equipment Control) kapcsoló egy olyan elektronikus jelútválasztó, amely több műholdvevő antenna fejkonverterének (LNB) jelét és/vagy több fejes, illetve többnyalábos ofszet parabolaantennára felszerelt fejkonverterek (LNB) jelét kapcsolja össze. A vételi helyen a műholdas vevőegység (beltéri egység) a 22 kHz-es jelbe kódolt információk segítségével választja ki a venni kívánt műhold jelét.

A Multiswitch kapcsolók segítségével 1, vagy akár 4 műhold jelét + a földfelszíni digitális adásokat tudjuk 4-16 vagy akár több beltéri egységre kapcsolni.

Általában Quattro fejet kell kötni a bemenetre, akkor érdemes használni ezt a fajta megoldást, amikor több vételi ponton szeretnénk nézni a műholdas csatornákat.

Rendezés:
Nézet:
1.490 Ft 990 Ft (780 Ft + ÁFA)

Két bemenetű DiSEqC kapcsoló, mely alkalmazható két antenna fej (LNB) összekapcsolására a beltéri felé.

Raktáron
1.790 Ft 1.290 Ft (1.016 Ft + ÁFA)

Négy bemenetű DiSEqC kapcsoló alkalmazható a több antenna fej, vagy multifókuszos antenna fejek (LNB-k) összekapcsolására a beltéri felé.

A kapcsoló vezérlését minden forgalomban lévő digitális műholdvevő el tudja látni. Félvezetőkkel(dióda) megoldott típus.

A csomagolás esővédő dobozt is tartalmaz. 

Raktáron
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)

DiSEqC fejkapcsoló nyolc bemenettel. Segítségével akár 8 db fejet is összekapcsolhatunk például sokfejes multifókuszos antennáról, vagy többantennás antennarendszerről.

A kapcsoló három DiSEqC módot támogat:

  • DiSEqC 1.0 (maximum 4 fej)
  • DiSEqC 1.1
  • DiSEqC 1.2

Beltéri beállítása a kapcsoló vezérléséhez

Maximum 4 fej esetén:

Ebben az estben a műholdvevőnkben a DiSEqC 1.0 módot is beállíthatjuk. A 4 fejkábelt rácsatlakoztatjuk a kapcsoló első négy (INP1 - INP4) bemenetére és a beállító menüben hozzárendeljük ezeket a megfelelő holdakhoz a hagyományos módon.

5 - 8 fej esetén:

a.) Amennyiben műholdvevőnk támogatja a DiSEqC 1.1 szabványt, egyszerű a feladat. A szükséges csatlakoztatások után (INP1 - INP8) rendeljük hozzá a holdakhoz a a megfelelő bemenetek számát (1 - 8), a DiSEqC 1.1 mód aktivizálása után.

b.) Amennyiben műholdvevőnk csak a DiSEqC 1.2 - et (forgató) támogatja a következő módon járjunk el:

Csatlakoztassuk az első hold fejkábelét a kapcsoló első (INP1) bemenetére, majd a telepítés menüben kapcsoljuk be a DiSEqC 1.2 módot az adott holdnál. A menü forgatás parancsával kezdjünk el egy "forgatást" kelet vagy nyugati irányba és figyeljük a szintmérőt. Rövidesen a műholdvevő szintmérője kijelez - intenzitás, minőség - azonnal állítsuk le a "forgatást" - stop - és tároljuk el a "poziciót". Ezután csatlakoztassuk egyenként tovább a többi hold fejkábelét is a kapcsoló további (INP2 - INP8) bemenetére és végezzük el itt is egyenként a fenti "forgatós" műveleteket. 

Raktáron
31.990 Ft (25.189 Ft + ÁFA)

Multikapcsoló, mely egy parabolaantenna és egy földi antenna jelét osztja szép 4-16 végpont között úgy, hogy minden végponton egymástól függetlenül nézhetők a csatornák.

A multikapcsolóhoz 4 kimenetű fejet (QUATRO) kell használni, amelynek táplálásáról a multikapcsoló beépített tápegysége gondoskodik.
Minden csatlakozási pont F csatlakozós, a fejbemenetek színkódokkal vannak megjelölve.

Részéletes adatok az alábbi linken:
ADATLAP (ANGOL) - Letöltés

Előrendelhető
32.990 Ft (25.976 Ft + ÁFA)

Multikapcsoló, mely egy parabolaantenna és a földi antenna jelét osztja szét 4-16 végpont között úgy, hogy minden végponton egymástól függetlenül nézhető mindkét műhold összes csatornája.

A multikapcsolóhoz 4 kimenetű fejet (QUATRO) kell használni, amelynek táplálásáról a multikapcsoló beépített tápegysége gondoskodik.

Részéletes adatok az alábbi linken:
ADATPAL (ANGOL) - Letöltés

Raktáron